Faciliteiten Ardennen

Wandelen en fietsen in de Ardennen

Het vakantiehuis ligt in een omgeving met veel faciliteiten en mogelijkheden tot wandelen en fietsen. Vanuit het huis kunt u vele wandelingen en fietstochten ondernemen. Deze wandel- en fietsroutes in de omgeving zijn er in verschillende afstanden, dus voor ieder wat wils. 

Daarnaast staat de regio van Houffalize bekend om zijn mountainbike tochten. Ieder jaar vinden hier de wereldcuptoernooien in de maand mei plaats.

Wandelen in de natuur
Een grot

Grotten bezoeken

De grotten van Han is één van de populairste attracties van de Belgische Ardennen. De grotten vormen een stelsel van onderaardse grotten in Han-sur-Lesse nabij Rochefort. Ze werden gevormd door de rivier de Lesse in de Calestienne. Het geheel staat bekend als een van de grootste grottencomplexen van Europa. Kortom, zeker de moeite waard om te bezoeken.

Kanovaren

In de Ardennen is kanovaren en kajakken een populaire attractie. Op circa 15 km afstand van het vakantiehuis zijn er mogelijkheden om te gaan kanovaren. Maar deze activiteit is enkel mogelijk in de zomer. Ook moet het waterpeil voldoende hoog zijn. Daardoor kan niet met zekerheid gesteld worden dat u kunt kanovaren.

Kanovaren op een beekje

Uitstapjes vanuit het vakantiehuis

Vanuit het vakantiehuis zijn er diverse uitstapjes mogelijk. Op 13km afstand bevindt zich het stadje Bastogne. Bastogne is een historisch stadje dat ieder jaar door veel toeristen wordt bezocht. Het kent een rijke geschiedenis en staat vooral bekend om het Ardennenoffensief. In de stad zijn er vele monumenten die herinneren aan de slag om de Ardennen. Het Bastogne war museum is het belangrijkste museum om de slag van de Ardennen.
Kortom, Bastogne is zeker de moeite waard om te bezoeken. De stad is ideaal voor toeristen die de cultuur willen beleven en ontdekken.

Verder ligt op 18km afstand vanuit het vakantiehuis de stad Houffalize. De stad ligt in een heuvelachtige omgeving aan de rivier de Ourthe. Houffalize wordt door mountainbikers gezien als de Belgische hoofdstad van het mountainbiken. Maar je kunt er ook volop wandelen door de bossen. De stad is minder toeristisch. De meeste vakantiegangers die naar Houffalize gaan zijn er vooral om actief bezig te zijn. 

Daarnaast is Saint-Hubert gelegen op 23km afstand van het vakantiehuis. Saint-Hubert wordt de Europese hoofdstad van de jacht en natuur genoemd. Het uitgestrekte woud kent vele wandeltochten, die door sommigen beschouwd worden als de mooiste van het land. Verder is een veel bezochte activiteit de Basilique van Saint-Hubert. De basiliek heeft een gotisch interieur met een barokke voorgevel. De basiliek herbergt een aantal kunstschatten die verband houden met de verering van St. Hubertus. 

Tot slot bevindt zich op 19km afstand van het vakantiehuis de plaats La Roch-en-Ardenne. Deze stad wordt de parel van de Ardennen genoemd. Deze stad wordt in de zomer door veel toeristen bezocht. In deze stad is er van alles te doen, zoals kanoën over de Ourthe, mountainbiken, het kasteel van La-Roche-en-Ardenne en parapente.

Andere faciliteiten:

Zwembaden

· Les Onays
· Aqua L'O

Bierbrouwerij

· Brouwerij van Achouffe

Kastelen

·  La Roche-en-Ardenne
· Jemeppe

Langlaufen

· Baraque de Fraiture

Ontdek de Ardennen

In een weekend, week of midweek.

Natuurfoto met een beekje